Skip the navigation

Cashewsmör

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cashew butter

Glöm jordnötssmör – det här är ditt nya favoritpålägg på rostat bröd.

Duration
Totalt25min
Förberedelser10min
Tillagning15min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

450 g

cashewnötter

80 ml

lönnsirap

1 tsk

vanilla extract

2 msk

kokosolja

1/4 tsk

salt

Steg för steg

  1. Lägg i cashewnötterna, lönnsirap och vaniljextrakt i en skål. Rör tills nötterna är täckta med sirap.

  2. Sprid ut cashewnötterna på en bakplåt och rosta i 15 minuter i en 180°C förvärmd ugn tills de är gyllenbruna. Lägg dem åt sidan och låt dem svalna.

  3. Lägg i cashewnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och blanda i hastighet 5 i ungefär 5 minuter tills pasta börjar formas. Skrapa av sidorna vid behov.

  4. Tillsätt kokokosolja och salt och blanda på hastighet 5 tills ett jämt smör bildas.