Ingredienser
Steg 1
Lägg vetemjöl, kakaopulver, espresso, hårt packat brunt socker, strösocker, osaltat smör, vaniljextrakt, salt och ägg i köksmaskinens skål.
Steg 2
Fäst flatvispen på köksmaskinen.
Steg 3
Vrid hastighetskontrollen till 1 och blanda i 30 sekunder. Vrid upp hastighetsreglaget till 4 och blanda tills smeten ser sammetslen ut.
Steg 4
Hacka hasselnötterna grovkornigt.
Steg 5
Tillsätt de hackade chokladbitarna och hälften av hasselnötterna i smeten och blanda i ytterligare 30 sekunder på hastighet 1.
Steg 6
Täck en 21 x 21 cm stor ugnsform med bakplåtspapper och häll smeten på den. Strö resten av hasselnötterna över smeten.
Steg 7
Grädda i 160 °C i en förvärmd ugn i 50 minuter.
Tips!
Låt brownien svalna i minst 15 minuter innan du serverar den.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Lägg vetemjöl, kakaopulver, espresso, hårt packat brunt socker, strösocker, osaltat smör, vaniljextrakt, salt och ägg i köksmaskinens skål.
Steg 2
Fäst flatvispen på köksmaskinen.
Steg 3
Vrid hastighetskontrollen till 1 och blanda i 30 sekunder. Vrid upp hastighetsreglaget till 4 och blanda tills smeten ser sammetslen ut.
Steg 4
Hacka hasselnötterna grovkornigt.
Steg 5
Tillsätt de hackade chokladbitarna och hälften av hasselnötterna i smeten och blanda i ytterligare 30 sekunder på hastighet 1.
Steg 6
Täck en 21 x 21 cm stor ugnsform med bakplåtspapper och häll smeten på den. Strö resten av hasselnötterna över smeten.
Steg 7
Grädda i 160 °C i en förvärmd ugn i 50 minuter.
Tips!
Låt brownien svalna i minst 15 minuter innan du serverar den.