Skip the navigation

Brownies med hasselnötter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Hazelnut Brownies

Mäktiga och lyxiga brownies som är galet goda!

Duration
Totalt1h5
Förberedelser15min
Tillagning50min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

50 g

vetemjöl

26 g

mörk kakao

16 ml

espresso

43 g

brunt socker, hårt packat

83 g

strösocker

58 g

osaltat smör, rumstempererat

1/2 tsk

vaniljextrakt

1/6 tsk

salt

1

ägg

42 g

bitar av mörk choklad

33 g

hela hasselnötter

Steg för steg

  1. Lägg vetemjöl, kakaopulver, espresso, hårt packat brunt socker, strösocker, osaltat smör, vaniljextrakt, salt och ägg i köksmaskinens skål.

  2. Fäst flatvispen på köksmaskinen.

  3. Vrid hastighetskontrollen till 1 och blanda i 30 sekunder. Vrid upp hastighetsreglaget till 4 och blanda tills smeten ser sammetslen ut.

  4. Hacka hasselnötterna grovkornigt.

  5. Tillsätt de hackade chokladbitarna och hälften av hasselnötterna i smeten och blanda i ytterligare 30 sekunder på hastighet 1.

  6. Täck en 21 x 21 cm stor ugnsform med bakplåtspapper och häll smeten på den. Strö resten av hasselnötterna över smeten.

  7. Grädda i 160 °C i en förvärmd ugn i 50 minuter.

  8. Låt brownien svalna i minst 15 minuter innan du serverar den.