Skip the navigation

Brioche

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Brioche

Utsökt hembakad brioche som är en fantastisk frukost.

Duration
Totalt2h20
Förberedelser2h
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

120 ml

varm mjölk

3 msk

strösocker

6 g

snabbjäst

300 g

vetemjöl

1

ägg

6 g

salt

120 g

smör, mjukt

Steg för steg

  1. Blanda den varma mjölken med jästen och hälften av sockret i en liten skål. Låt stå i 5 minuter.

  2. Häll mjöl, ägg, salt, resten av sockret och mjölkblandningen i köksmaskinens skål.

  3. Fäst degkroken på köksmaskinen. Vrid hastighetskontrollen till 2 och blanda tills degen börjar gå ihop. Öka hastigheten till 4 och blanda tills degen går ihop i en boll.

  4. Sänk hastigheten till 2 och tillsätt det mjuka smöret, lite i taget. Fortsätt blanda tills allt smör har arbetats in i degen. Blanda i 2 minuter till. Degen är lite kladdig på det här stadiet.

  5. Täck skålen med en fuktig kökshandduk och låt degen jäsa på varm plats i 45 minuter.

  6. Ta lite olja på händerna och vält ut degen på mjölat arbetsbord. Dela degen i tre delar och rulla ut varje bit till ett ”rep”.

  7. Fläta ihop de tre degbitarna. Täck med en fuktig handduk igen och låt jäsa på varm plats i ytterligare 45 minuter.

  8. Du kan även pensla briochen med uppvispat ägg.

  9. Grädda i 20 minuter på 200°C.