Skip the navigation

Bifftartar med mozzarellamousse och pistasch

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Beef tartare with mozzarella mousse and pistacchio

Mozzarellaost och pistaschnötter, a riktigt italiensk signatur på den här fascinerande tartaren.

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

150 g

mager oxfilé

60 g

mozzarella

25 g

crème fraîche

1 msk

balsamvinäger

5 g

basilika

1 msk

senapssås

2 msk

extra virgin olivolja

nypa

salt

nypa

svartpeppar

50 g

pistaschnötter

Steg för steg

  1. Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt mozzarella, crème fraîche, salt, peppar och 2 matskedar olja. Vispa på hastighet 4 tills det gått ihop ordentligt.

  2. Sätt fast skivan för grovmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  3. Skär köttet i kuber, sätt köksmaskinen på hastighet 2.

  4. Mal köttet genom att stoppa in det i matningsröret och pressa vid behov försiktigt med påmataren.

  5. Blanda köttet med balsamvinäger, basilika, senap, salt och peppar.

  6. Placera 4 ringformar på 4 tallrikar fyll halva ringen med köttet och fortsätt med mozzarellamoussen. Ta bort ringarna uppifrån vid servering.

  7. Ta bort ringarna uppifrån och strö över hackade pistaschnötter vid servering.

  8. För laktosintoleranta, byt ut mozzarellan till en trevlig guacamole av mosad avokado, tomat och lök.