Bifftartar med mozzarellamousse och pistasch
Mozzarellaost och pistaschnötter, a riktigt italiensk signatur på den här fascinerande tartaren.
Bifftartar med mozzarellamousse och pistasch
Mozzarellaost och pistaschnötter, a riktigt italiensk signatur på den här fascinerande tartaren.
Redskap
Ingredienser
150 g mager oxfilé
60 g mozzarella
25 g crème fraîche
1 msk balsamvinäger
5 g basilika
1 msk senapssås
2 msk extra virgin olivolja
nypa salt
nypa svartpeppar
50 g pistaschnötter
Steg för steg
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt mozzarella, crème fraîche, salt, peppar och 2 matskedar olja. Vispa på hastighet 4 tills det gått ihop ordentligt.
Sätt fast skivan för grovmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.
Skär köttet i kuber, sätt köksmaskinen på hastighet 2.
Mal köttet genom att stoppa in det i matningsröret och pressa vid behov försiktigt med påmataren.
Blanda köttet med balsamvinäger, basilika, senap, salt och peppar.
Placera 4 ringformar på 4 tallrikar fyll halva ringen med köttet och fortsätt med mozzarellamoussen. Ta bort ringarna uppifrån vid servering.
Ta bort ringarna uppifrån och strö över hackade pistaschnötter vid servering.
För laktosintoleranta, byt ut mozzarellan till en trevlig guacamole av mosad avokado, tomat och lök.