Skip the navigation

Bakad potatis med currykyckling

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Curry chicken stuffed baked potatoes

Bakad potatis är en gränslös lekplats för matälskare. Varför inte prova den här nya versionen?

Duration
Totalt1h15
Förberedelser30min
Tillagning45min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

2 stora

kokad potatis

25 g

riven goudaost

200 g

kyckling

1 tsk

curry

1 nypa

malen muskotnöt

1 nypa

salt

1 nypa

pepper

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Skär kycklingen i strimlor, sätt köksmaskinen på hastighet 2 och kör kycklingen genom matarröret. Pressa vid behov försiktigt med påmataren.

  3. Krydda med curry, ost, 1/3 tesked salt, peppar samt muskotnöt och blanda med en sked.

  4. Ta bort skivan för finmalet från matkvarnen och byt ut till korvfyllningstillbehöret.

  5. Tvätta potatisen och använd en kärnhusborttagare för att ta bort mitten.

  6. Sätt i korvfyllarens spets i potatisens hålighet och fyll den med kycklingfyllning. Fyll alla 4 potatisarna.

  7. Baka potatisarna i ungen på 200°C i 30 minuter och servera.

  8. Servera den skivad som en ovanlig förrätt med en curry-dipsås.