Bakad potatis med currykyckling
Bakad potatis är en gränslös lekplats för matälskare. Varför inte prova den här nya versionen?
Bakad potatis med currykyckling
Bakad potatis är en gränslös lekplats för matälskare. Varför inte prova den här nya versionen?
Redskap
Ingredienser
2 stora kokad potatis
25 g riven goudaost
200 g kyckling
1 tsk curry
1 nypa malen muskotnöt
1 nypa salt
1 nypa pepper
Steg för steg
Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.
Skär kycklingen i strimlor, sätt köksmaskinen på hastighet 2 och kör kycklingen genom matarröret. Pressa vid behov försiktigt med påmataren.
Krydda med curry, ost, 1/3 tesked salt, peppar samt muskotnöt och blanda med en sked.
Ta bort skivan för finmalet från matkvarnen och byt ut till korvfyllningstillbehöret.
Tvätta potatisen och använd en kärnhusborttagare för att ta bort mitten.
Sätt i korvfyllarens spets i potatisens hålighet och fyll den med kycklingfyllning. Fyll alla 4 potatisarna.
Baka potatisarna i ungen på 200°C i 30 minuter och servera.
Servera den skivad som en ovanlig förrätt med en curry-dipsås.