Skip the navigation

Asiatisk gurksallad med ingefära och misodressing

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Raw asian cucumber salad with ginger miso dressing

Titta österut för ny inspiration. Den här fräscha råkostsalladen kan göras med din standmixer och glädjer alla sinnen med spiraler och snurror.

Duration
Totalt25min
Förberedelser25min

Redskap

StandMixerStandMixer
SpiralizerSpiralizer
FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment

Ingredienser

2

minigurkor

6

rädisor

1

rödlök

4 msk

vit risvinäger

1 msk

florsocker

1/4

rödkål

1

morot

1

nashipäron

75 g

edamamebönor

1 liten näve

färsk koriander

50 g

wakame

1 msk

svarta sesamfrön

2

vårlökar

100 g

risnudlar

1

chilipeppar, frusen

120 ml

risvinäger

120 ml

neutral olja

1 + 1/2 msk

sesamolja

1/2 msk

agavesirap

2

limejuice

1 msk

misopasta

3 cm

färsk ingefära, skalad

3

skalade morötter

Steg för steg

  1. Fäst matberedardelen med den justerbara skärskivan på köksmaskinen och ställ in den tunnaste inställningen. Tryck försiktigt igenom gurka, rädisor och rödlök på hastighet 2.

  2. Byt till den vändbara rivskivan, ställ in köksmaskinen på hastighet 10 och tryck igenom rödkålen.

  3. I en liten skål rör du ihop vinäger och florsocker och tillsätter sedan gurka och rödlök. Låt stå i minst 10 minuter för att lägga in grönsakerna.

  4. Fäst grönsakssvarven med skala-, kärna och strimla-funktion på köksmaskinen. Fäst svarvkniven för tunna strimlor. Placera päronet på spettet. Gör spiraler av päronet på omrörningshastighet.

  5. Använd en grönsaksskalare för att göra strimlor av moroten.

  6. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det sjuda. Häll i nudlarna och koka i 1 minut. Lägg de kokta nudlarna i en skål med isvatten.

  7. Tillsätt risvinäger, neutral olja, sesamolja, agavesirap, limejuice, misopasta, morötter och ingefära i blenderkannan.

  8. Kör på hastighet 5 tills dressingen har emulgerats.

  9. Lägg alla ingredienser i salladen i en stor skål och blanda dem. Ringla över dressingen. Riv lite frusen chilipeppar över salladen.