Asiatisk gurksallad med ingefära och misodressing
Titta österut för ny inspiration. Den här fräscha råkostsalladen kan göras med din standmixer och glädjer alla sinnen med spiraler och snurror.
Redskap
Ingredienser
2
minigurkor
6
rädisor
1
rödlök
4 msk
vit risvinäger
1 msk
florsocker
1/4
rödkål
1
morot
1
nashipäron
75 g
edamamebönor
1 liten näve
färsk koriander
50 g
wakame
1 msk
svarta sesamfrön
2
vårlökar
100 g
risnudlar
1
chilipeppar, frusen
120 ml
risvinäger
120 ml
neutral olja
1 + 1/2 msk
sesamolja
1/2 msk
agavesirap
2
limejuice
1 msk
misopasta
3 cm
färsk ingefära, skalad
3
skalade morötter
Steg för steg
Fäst matberedardelen med den justerbara skärskivan på köksmaskinen och ställ in den tunnaste inställningen. Tryck försiktigt igenom gurka, rädisor och rödlök på hastighet 2.
Byt till den vändbara rivskivan, ställ in köksmaskinen på hastighet 10 och tryck igenom rödkålen.
I en liten skål rör du ihop vinäger och florsocker och tillsätter sedan gurka och rödlök. Låt stå i minst 10 minuter för att lägga in grönsakerna.
Fäst grönsakssvarven med skala-, kärna och strimla-funktion på köksmaskinen. Fäst svarvkniven för tunna strimlor. Placera päronet på spettet. Gör spiraler av päronet på omrörningshastighet.
Använd en grönsaksskalare för att göra strimlor av moroten.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det sjuda. Häll i nudlarna och koka i 1 minut. Lägg de kokta nudlarna i en skål med isvatten.
Tillsätt risvinäger, neutral olja, sesamolja, agavesirap, limejuice, misopasta, morötter och ingefära i blenderkannan.
Kör på hastighet 5 tills dressingen har emulgerats.
Lägg alla ingredienser i salladen i en stor skål och blanda dem. Ringla över dressingen. Riv lite frusen chilipeppar över salladen.