Skip the navigation

Yoghurt och honungsglass med rostade mandlar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Yogurt and honey ice cream with roasted almonds

En glass i grekisk stil med en trevlig kontrasterande krispighet: ett måste.

Duration
Totalt30min
Förberedelser30min

Redskap

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

60 g

florsocker

250 g

yoghurt

60 ml

mjölk

60 ml

vispgrädde

25 g

honung

1 msk

kanel

5 g

rostade skivade mandlar

Steg för steg

  1. Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.

  2. Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt yoghurt, socker, mjölk, grädde och honung. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.

  3. Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.


  4. Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.


  5. Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.

  6. Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.

  7. Tillsätt 2 skedar russin till blandningen och finrivet apelsinskal.