Yoghurt och honungsglass med rostade mandlar
En glass i grekisk stil med en trevlig kontrasterande krispighet: ett måste.
Redskap
Ingredienser
Portioner
60 g
florsocker
250 g
yoghurt
60 ml
mjölk
60 ml
vispgrädde
25 g
honung
1 msk
kanel
5 g
rostade skivade mandlar
Steg för steg
Förvara glassmaskinens skål i frysen minst över natten innan den används.
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt yoghurt, socker, mjölk, grädde och honung. Vispa på hastighet 4 i 3-4 minuter tills det gått ihop ordentligt.
Ta bort skålen, sätt fast glassmaskinen och dess blandare.
Sätt köksmaskinen på hastighet 1, häll blandningen i glassmaskinens skål och låt blandaren arbeta i 20 till 30 minuter, beroende på rumstemperaturen.
Ta bort skålen och dela upp glassen i serveringsglas med en glasskopa.
Garnera på toppen med extra malen kanel och servera omedelbart.
Tillsätt 2 skedar russin till blandningen och finrivet apelsinskal.