Skip the navigation

Vita chokladtryfflar med lavendel

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
White chocolate lavender truffles

Skäm bort dig själv med dessa chokladtryfflar i vit choklad med lavendel. En härlig efterrätt i vår eller en äkta hemgjord present.

Duration
Totalt2h55
Förberedelser35min
Tillagning5min
Vila2h15

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Portioner

100 ml

vispgrädde

1 tsk

kulinariska lavendelblommor

450 g

vit choklad

20 g

honung

follow manufacturers guidelines

lila livsmedelsfärg

2 msk

kokosolja

Steg för steg

  1. Värm vispgrädden på medelvärme i en liten kastrull tills den precis börjar sjuda. Ta bort grädden från värmen och rör i de torkade lavendelblommorna. Tillsätt 3 remsor av färskt citronskal. Låt blandningen dra i cirka 15 minuter så att grädden får lavendelsmak.

  2. Hacka 250 g vit choklad fint och lägg den i en värmebeständig skål. Häll den varma grädden genom en sil över chokladen. Tillsätt honungen. Kör elvispen på låg hastighet så att ingredienserna blandas och ganachen ser blank ut. Tillsätt en liten mängd livsmedelsfärg i blandningen om du vill ge tryfflarna lite färg.

  3. Täck skålen med plastfolie och kyl ned ganachen i kylskåpet i minst 2 timmar tills den är tillräckligt fast för att forma. När den är kall, kan du skopa upp små bitar av den och rulla dem till släta bollar. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Pudra tryfflarna och händerna med florsocker så blir det lättare och mindre kladdigt att rulla dem. Kyl i 15 minuter.

  4. Värm upp resten av den vita chokladen och kokosoljan tills den är helt smält. Placera tryfflarna på ett spett och doppa dem i den smälta chokladen tills de är helt täckta. Toppa med några lavendelblommor.