Skip the navigation

Vintercrostini med rostade vindruvor

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Crostini with roasted grapes

Värm dig i vinter med dessa härliga crostinis toppade med rostade vindruvor – en explosion av smaker i varje tugga!

Duration
Totalt33min
Förberedelser15min
Tillagning18min

Redskap

ToasterToaster

Ingredienser

Portioner

300 g

röda vindruvor, kärnfria

2 msk

olivolja

1 msk

balsamvinäger

1/4 tsk

svartpeppar

1/4 tsk

salt

1/4 tsk

färsk timjan, blad

150 g

getost

6

skivor mörkt bröd

15 g

valnötter, hackade

Steg för steg

  1. Ta loss vindruvorna från stjälkarna och lägg dem på en bakplåt. Ringla över olivolja och balsamvinäger och tillsätt peppar, salt och timjan. Rosta i 20 minuter i en förvärmd ugn på 200 °C eller tills det börjar bildas blåsor på vindruvorna.

  2. Sätt brödskivorna i brödrosten, välj önskad rostningsnivå och tryck på knappen för att rosta.

  3. Skiva getosten i ca 0,5 cm tjocka skivor. Fördela på de rostade brödskivorna. Lägg vindruvorna på osten och toppa med lite hackade valnötter.