Vegetarisk sushi
Enkel, snabb sushi – perfekt till lunch eller middag!
Vegetarisk sushi
Enkel, snabb sushi – perfekt till lunch eller middag!
Redskap
Ingredienser
750 g kokt sushiris, kryddat och kylt
5 morötter
300 g rödkål
7 noriark
2 skivad avokado
30 g smörgåskrasse
Steg för steg
Tvätta och skala morötterna. Fäst matberedaren med den vändbara strimlingsskivan på 4 mm på köksmaskinen. Riv morötterna på hastighet 10. Lägg åt sidan och strimla rödkålen.
Lägg ett noriark på sushimattan med den blanka sidan nedåt. Doppa händerna i vattnet för att förhindra att de fastnar, placera sedan ett tunt lager av färdigt sushiris på arket men lämna utrymme vid kanten längst upp.
Lägg upp rivna morötter, strimlad kål, skivad avokado och smörgåskrasse på riset. Forma en rulle genom att använda sushimattan. Fukta den tomma kanten för att stänga rullen. Använd en vass kniv för att skära upp rullen i bitar.
Droppa över valfri sås och tillsätt topping som frön, färska örter eller rostad lök.