Skip the navigation

Vegetarisk sushi

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
vegetariansushi_thumbnail.jpg

Enkel, snabb sushi – perfekt till lunch eller middag!

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

750 g

kokt sushiris, kryddat och kylt

5

morötter

300 g

rödkål

7

noriark

2

skivad avokado

30 g

smörgåskrasse

Steg för steg

  1. Tvätta och skala morötterna. Fäst matberedaren med den vändbara strimlingsskivan på 4 mm på köksmaskinen. Riv morötterna på hastighet 10. Lägg åt sidan och strimla rödkålen.

  2. Lägg ett noriark på sushimattan med den blanka sidan nedåt. Doppa händerna i vattnet för att förhindra att de fastnar, placera sedan ett tunt lager av färdigt sushiris på arket men lämna utrymme vid kanten längst upp.

  3. Lägg upp rivna morötter, strimlad kål, skivad avokado och smörgåskrasse på riset. Forma en rulle genom att använda sushimattan. Fukta den tomma kanten för att stänga rullen. Använd en vass kniv för att skära upp rullen i bitar.

  4. Droppa över valfri sås och tillsätt topping som frön, färska örter eller rostad lök.