Skip the navigation

Vegetarisk sushi

KitchenAid Chef

Enkel, snabb sushi – perfekt till lunch eller middag!

vegetariansushi_thumbnail.jpg

Vegetarisk sushi

KitchenAid Chef

Enkel, snabb sushi – perfekt till lunch eller middag!

Redskap

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Förberedelser
20min
Totalt
20min
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

750 g kokt sushiris, kryddat och kylt

5 morötter

300 g rödkål

7 noriark

2 skivad avokado

30 g smörgåskrasse

Steg för steg

  1. Tvätta och skala morötterna. Fäst matberedaren med den vändbara strimlingsskivan på 4 mm på köksmaskinen. Riv morötterna på hastighet 10. Lägg åt sidan och strimla rödkålen.

  2. Lägg ett noriark på sushimattan med den blanka sidan nedåt. Doppa händerna i vattnet för att förhindra att de fastnar, placera sedan ett tunt lager av färdigt sushiris på arket men lämna utrymme vid kanten längst upp.

  3. Lägg upp rivna morötter, strimlad kål, skivad avokado och smörgåskrasse på riset. Forma en rulle genom att använda sushimattan. Fukta den tomma kanten för att stänga rullen. Använd en vass kniv för att skära upp rullen i bitar.

  4. Droppa över valfri sås och tillsätt topping som frön, färska örter eller rostad lök.