Skip the navigation

Veganska kolvåfflor med spirulina och kokosyoghurt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan charcoal waffles with spirulina coconut yoghurt

Älskar du växtbaserad mat? Prova de här veganvåfflorna med en härlig garnering.

Duration
Totalt21min
Förberedelser15min
Tillagning6min

Redskap

StandMixerStandMixer
GrainMillGrainMill
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

2 msk

linfrö

5 msk

vatten

160 g

matvete

2 msk

bakpulver

1/2 tsk

salt

4 msk

kokossocker

1 msk

aktivt kol i pulverform

180 ml

mandelmjölk

1 msk

äppelcidervinäger

4 msk

kokosolja, smält

1/2

vaniljstång

180 ml

kolsyrat vatten

100 g

kokosyoghurt

1 msk

blått spirulinapulver

färska bär

1

pitaya

ätbara blommor

Steg för steg

  1. Blanda linfrön och vatten i en liten skål och låt stå i 5 minuter tills konsistensen blir geléaktig.

  2. Fäst mjölkvarnen av metall på köksmaskinen och tillsätt matvete. Ställ in kvarnen på den finaste inställningen genom att vrida inställningsvredet medurs till symbolen för finmalning. Placera en skål under kvarnen för att samla upp mjölet. Ställ åt sidan.

  3. Fäst sikten/vågen på köksmaskinen och sikta mjöl, bakpulver, kokossocker och salt på hastighet 4. Ställ skålen med torra ingredienser åt sidan.

  4. Tillsätt mandelmjölk och äppelcidervinäger i köksmaskinens skål. Fäst fatblandaren på köksmaskinen och börja blanda på hastighet 2. Häll långsamt i kokosolja och vaniljfrön.

  5. Tillsätt lite av det siktade mjölet i taget. Öka hastigheten till 4 och tillsätt kolsyrat vatten och aktivt kol. Blanda tills det inte finns några klumpar kvar.

  6. Sätt på våffeljärnet på hög värme och häll i smet tills formen är fylld. Tillaga i 5–6 minuter tills våfflan är frasig.

  7. Blanda yoghurt och spirulinapulver i en liten skål. Servera våfflorna med toppingen.