Skip the navigation

Veganska grahamskex

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
vegangrahamcrackers_thumbnail.jpg

En vegansk version av det välkända krispiga kexet.

Duration
Totalt30min
Förberedelser10min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

50 g

farinsocker

50 g

strösocker

150 g

veganskt smör

200 g

vetemjöl

100 g

rågmjöl

1 tsk

malen kanel

1 tsk

bakpulver

1/2 tsk

salt

vid behov: vegansk mjölk

Steg för steg

  1. Lägg båda typerna av socker och veganskt smör i skålen till köksmaskinen utrustad med flatblandare av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.

  2. Tillsätt mjöl, rågmjöl, kanel, bakpulver och salt. Blanda på hastighet 1 tills degen är blandad. Om degen är lite för torr, tillsätt lite vegansk mjölk, 1 tesked i taget.

  3. Rulla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och skär i rektanglar med en pizzaskärare. Använd en gaffel för att göra hål i ytan på kakorna.

  4. Grädda i 15 minuter på 175°C. Ta ut ur ugnen och skär upp kakorna igen med pizzaskäraren medan de fortfarande är varma. Låt svalna på bakplåten innan du bryter isär dem.