Veganska cupcakes
Alla kommer att älska dessa läckra veganska cupcakes!
Redskap
Ingredienser
Portioner
50 g
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1/4 tsk
vaniljpulver
1/2 tsk
bikarbonat
190 ml
mandelmjölk
130 g
strösocker
1 msk
vegetabilisk olja
115 g
veganskt smör
440 g
florsocker
1 tsk
vaniljextrakt
1
torkade rosknoppar, krossade
Steg för steg
Gör så här: Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, salt, bakpulver, vaniljpulver och bikarbonat i skålen på köksmaskinen på hastighet 4. Ställ åt sidan.
Häll mandelmjölk, strösocker och vegetabilisk olja i en annan skål till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 6 i 4 minuter. Sänk hastigheten till 4 och tillsätt den siktade mjölblandningen skedvis.
Dela upp smeten i 10 muffinsformar. Grädda i 22 minuter i en ugn i 175 °C.
Låt svalna helt och överför till ett galler.
Glasyr: Lägg vegansmöret i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 2 och tillsätt florsocker skedvis.
Tillsätt vaniljextrakt. Öka hastigheten till 10 och vispa i 5 minuter tills glasyren är lätt och luftig.
Häll över glasyren i en spritspåse och spritsa på muffinsen.
Avsluta med att strössla över torkade rosenknoppar.