Skip the navigation

Veganska cupcakes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan cupcakes

Alla kommer att älska dessa läckra veganska cupcakes!

Duration
Totalt42min
Förberedelser20min
Tillagning22min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

50 g

vetemjöl

1/2 tsk

salt

1/2 tsk

bakpulver

1/4 tsk

vaniljpulver

1/2 tsk

bikarbonat

190 ml

mandelmjölk

130 g

strösocker

1 msk

vegetabilisk olja

115 g

veganskt smör

440 g

florsocker

1 tsk

vaniljextrakt

1

torkade rosknoppar, krossade

Steg för steg

  1. Gör så här: Fäst siktaren/vågdelen på köksmaskinen. Sikta mjöl, salt, bakpulver, vaniljpulver och bikarbonat i skålen på köksmaskinen på hastighet 4. Ställ åt sidan.

  2. Häll mandelmjölk, strösocker och vegetabilisk olja i en annan skål till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 6 i 4 minuter. Sänk hastigheten till 4 och tillsätt den siktade mjölblandningen skedvis.

  3. Dela upp smeten i 10 muffinsformar. Grädda i 22 minuter i en ugn i 175 °C.

  4. Låt svalna helt och överför till ett galler.

  5. Glasyr: Lägg vegansmöret i skålen till köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 2 och tillsätt florsocker skedvis.

  6. Tillsätt vaniljextrakt. Öka hastigheten till 10 och vispa i 5 minuter tills glasyren är lätt och luftig.

  7. Häll över glasyren i en spritspåse och spritsa på muffinsen.

  8. Avsluta med att strössla över torkade rosenknoppar.