Veganska burgare på svarta bönor
God, fast och helt gudomlig burgare på svarta bönor.
Redskap
Ingredienser
Portioner
400 g
svarta bönor, sköljda och torkade
1
lime
1 msk
olivolja
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
1/2
lök
1/2
grön paprika
1 msk
havregryn
Steg för steg
Sätt i den vändbara skär-/rivskivan (skärsidan) i foodprocessorn och skiva löken på hastighet 2.
Ändra hastigheten till 1 och skiva den gröna paprikan. Ställ åt sidan.
Sätt i knivenheten i foodprocessorn. Tillsätt bönorna, saft från lime, olivolja, rökt paprikapulver, malen kummin, salt och peppar.
Blanda på hastighet 2 i cirka 30 sekunder tills blandningen liknar en puré med lite bitar i. Häll över i en skål.
Tillsätt grön paprika, lök och havregryn. Blanda med händerna.
Olja in dina händer och forma burgare.
Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda dem i en förvärmd ugn på 180 C i 30 minuter (15 minuter på varje sida).
Servera med hamburgerbröd, rucola, tomatskivor, pickles, rödlök och chipotlesås.