Skip the navigation

Veganska burgare på svarta bönor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Black bean vegan burgers

God, fast och helt gudomlig burgare på svarta bönor.

Duration
Totalt40min
Förberedelser10min
Tillagning30min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

400 g

svarta bönor, sköljda och torkade

1

lime

1 msk

olivolja

1 tsk

rökt paprikapulver

1 tsk

malen spiskummin

1/2 tsk

salt

1/4 tsk

peppar

1/2

lök

1/2

grön paprika

1 msk

havregryn

Steg för steg

  1. Sätt i den vändbara skär-/rivskivan (skärsidan) i foodprocessorn och skiva löken på hastighet 2.

  2. Ändra hastigheten till 1 och skiva den gröna paprikan. Ställ åt sidan.

  3. Sätt i knivenheten i foodprocessorn. Tillsätt bönorna, saft från lime, olivolja, rökt paprikapulver, malen kummin, salt och peppar.

  4. Blanda på hastighet 2 i cirka 30 sekunder tills blandningen liknar en puré med lite bitar i. Häll över i en skål.

  5. Tillsätt grön paprika, lök och havregryn. Blanda med händerna.

  6. Olja in dina händer och forma burgare.

  7. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda dem i en förvärmd ugn på 180 C i 30 minuter (15 minuter på varje sida).

  8. Servera med hamburgerbröd, rucola, tomatskivor, pickles, rödlök och chipotlesås.