Skip the navigation

Vegansk no bake cheesecake

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
no-bakevegancheesecake_thumbnail.jpg

Denna laktosfria cheesecake är lika krämig och fyllig som den klassiska versionen.

Duration
Totalt40min
Förberedelser20min
Tillagning20min

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

375 g

cashewnötter

425 g

veganska kex

120 g + 5 msk

kokosolja, smält

1 tsk

kanel

180 ml

lönnsirap

1

citron

1 tsk

vaniljpasta

Steg för steg

  1. Lägg cashewnötterna i en värmebeständig skål och täck med kokande vatten. Låt ligga i blöt i en timme.

  2. Smula kexen och blanda ihop dem med kokosolja och kanel på hastighet 1. Blandningen ska kännas som våt sand. När önskad konsistens har uppnåtts, använd baksidan av en mätkopp eller ett glas för att trycka ut skorpan i en smord springform. Kyl i minst en timme tills den är fast.

  3. Skölj de blötlagda cashewnötterna och häll över i blenderkannan. Tillsätt lönnsirap, skal av 1 citron, saft av 1 citron och vaniljpasta. Mixa på hög hastighet tills en slät blandning bildas.

  4. Täck sidorna av springformen med bakplåtspapper och häll i cashewfyllningen. Låt stelna i minst 8 timmar i kylskåp.

  5. Garnera den veganska cheesecaken med valfri sommarfrukt. Servera kyld.