Skip the navigation

Vegansk grön fettuccine med pumpafrön, broccoli och olivsås

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Green fettuccine with pumpkin seeds, broccoli and olives sauce

Kör med grönt (bokstavligen) med ett spektakulärt recept som matchar smak och hälsofaktor med matentusiasm.

Duration
Totalt48min
Förberedelser40min
Tillagning8min

Redskap

PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

200 g

vetemjöl

2

ägg

50 g

persilja

200 g

broccoli

50 g

gröna oliver i lag

50 g

riven parmesanost

15 g

mejram

2 msk

extra virgin olivolja

1 nypa

salt

nypa 1

malen svartpeppar

50 g

rostade pumpakärnor

Steg för steg

  1. Sätt fast juicepressen på köksmaskinen. Tillsätt persilja genom matningsröret och gör juice av den. Ställ åt sidan.

  2. Placera ägg, persiljejuice, mjöl och 1/3 tesked salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter.

  3. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  4. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.

  5. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen.

  6. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

  7. Kör bladen av pasta genom fettucineskäraren. Håll pastabladet med en hand och ta emot fettucinen som kommer ut på andra sidan med den andra handen.

  8. Lägg fettucinen platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.

  9. Medan pastan torkar, koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

  10. Skiva broccolin, tillsätt den i vattnet och koka i 3 minuter. Tillsätt pastan i vattnet med broccolin och fortsätt koka i ytterligare 3 minuter.

  11. Låt rinna av väl, häll upp i en stor skål och tillsätt oliver, mejram, olivolja samt riven ost. Blanda väl, strö över pumpafrön och servera omedelbart.

  12. Är det för grönt? Tillsätt körsbärstomater tillsammans med broccolin i det kokande vattnet.