Vegansk chokladpaj
Du skulle aldrig kunna gissa att den här chokladpajen också passar dina veganska vänner.
Vegansk chokladpaj
Du skulle aldrig kunna gissa att den här chokladpajen också passar dina veganska vänner.
Redskap
Ingredienser
250 g veganska kakor
2 msk veganskt smör, smält
300 ml kokosgrädde
2 msm lönnsirap
200 g vegansk mörk choklad
50 ml kikärtsspad
en nypa salt
1 msk citronjuice
40 g strösocker
1/2 tsk vaniljbönspulver
Steg för steg
Lägg kakorna i foodprocessorn med universalkniven. Smula kakorna ordentligt på hastighet 2. Låt motorn gå och tillsätt det smälta vegansmöret.
Lägg blandningen (som ser ut som våt sand) i en pajskål och tryck ner den ordentligt med baksidan av en sked.
Grädda i 11 minuter i en förvärmd ugn i 180 °C.
Häll kokosgrädde och lönnsirap i en kastrull på medelvärme.
Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Häll den varma grädden och vaniljbönspulvret över chokladen och rör tills all choklad har smält. Häll chokladblandningen i pajskalet.
Ställ i kylen i 4 timmar.
Häll kikärtsspad, salt och citronsaft i skålen på köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 10. Tillsätt långsamt sockret och blanda tills hårda toppar bildas.
Sprid marängen över pajen och värm med en brûlée-brännare.