Skip the navigation

Vaniljmjölk med mandel och cashewnötter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Almond, cashew vanilla milk

Ett enkelt sätt att göra din favoritdryck hemma. Passar utmärkt med granola eller i iskaffe.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

75 g

mandlar

75 ml

cashewnötter

800 ml

filtrerat vatten

1 tsk

vaniljpasta

1 msk

agavesirap

Steg för steg

  1. Lägg mandlar och cashewnötter i en burk och täck helt med vatten. Blötlägg över natten i rumstemperatur eller i kylen i 24 timmar.

  2. Sila nötterna och häll ut vattnet. Skölj under kranen i några sekunder.

  3. Lägg nötterna i kannan till K400-blendern. Tillsätt filtrerat vatten. Mixa på nivå 5 i cirka 1–2 minuter tills blandningen är helt slät.

  4. Täck en sil med en ren ostduk. Häll i nötmjölken och sila genom ostduken.

  5. Tillsätt vaniljpasta och agavesirap och blanda. Häll över i en täckt flaska och förvara i kylskåp i upp till 4 dagar.