Vaniljmjölk med mandel och cashewnötter
Ett enkelt sätt att göra din favoritdryck hemma. Passar utmärkt med granola eller i iskaffe.
Vaniljmjölk med mandel och cashewnötter
Ett enkelt sätt att göra din favoritdryck hemma. Passar utmärkt med granola eller i iskaffe.
Redskap
Ingredienser
75 g mandlar
75 ml cashewnötter
800 ml filtrerat vatten
1 tsk vaniljpasta
1 msk agavesirap
Steg för steg
Lägg mandlar och cashewnötter i en burk och täck helt med vatten. Blötlägg över natten i rumstemperatur eller i kylen i 24 timmar.
Sila nötterna och häll ut vattnet. Skölj under kranen i några sekunder.
Lägg nötterna i kannan till K400-blendern. Tillsätt filtrerat vatten. Mixa på nivå 5 i cirka 1–2 minuter tills blandningen är helt slät.
Täck en sil med en ren ostduk. Häll i nötmjölken och sila genom ostduken.
Tillsätt vaniljpasta och agavesirap och blanda. Häll över i en täckt flaska och förvara i kylskåp i upp till 4 dagar.