Skip the navigation

Den bästa hemgjorda vaniljglassen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vanilla ice cream

Duration
Totalt4h5
Förberedelser2h5
Vila2h

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

375 ml

matlagningsgrädde

250 ml

grädde

30 g

florsocker, siktat

2 tsk

vaniljextrakt

to taste

en nypa havssalt

to taste

valfria tillägg

1 tsk

espressopulver

60 g

hackade rostade mandlar

85 g

chokladbitar

1/2 tsk

mintextrakt, eller efter smak

170 g

hackad fryst frukt

Steg för steg

  1. Frys in matlagningsgrädden i iskuber i ca 2 timmar.

  2. Tillsätt fryst matlagningsgrädde, vispgrädde, florsocker, vanilj och salt i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 1. Öka långsamt hastigheten till hög (hastighet 10 eller 11). Mixa tills den är helt slät, ca 30 sekunder. Tillsätt eventuellt annat du vill ha i och pulsera 2–3 gånger på låg hastighet, så att allt blandas.

  3. Lägg glassen i en lufttät behållare och placera den i frysen tills den är fast i ca 2 timmar. Glassen håller i frysen i upp till en vecka.