Välsmakande zucchinikaka
Den här välsmakande zucchinikakan blir en favorit till brunchen.
Välsmakande zucchinikaka
Den här välsmakande zucchinikakan blir en favorit till brunchen.
Redskap
Ingredienser
1/3 zucchini
83 g mjöl
66 g fetaost
33 ml olivolja
33 ml mjölk
1 ägg
1/9 knippe gräslök
1/9 mynta
1/3 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
Steg för steg
Lägg mjöl, bakpulver, salt, mjölk, olja och ägg i en köksmaskin.
Fäst flatblandaren och mixa på hastighet 2 i 35–40 sekunder tills smeten blir jämn.
Fäst foodprocessordelen med skivningsskivan på köksmaskinen. Ställ skålen med smet under den. Skär en zucchini i 4 delar och mata delarna genom matningsröret på hastighet 6.
Smula fetaosten i skålen. Hacka och tillsätt örterna. Blanda på hastighet 1 i en köksmaskin med flatblandare i 15 sekunder.
Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 180°C.