Skip the navigation

Vårrullar med fläsksida

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
porkbellyspringrolls_wallpaper.jpg

Knapriga, salta munsbitar med en antydan av sötma i en friterad vårrulle med fläsksida.

Duration
Totalt40min
Förberedelser20min
Tillagning20min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1

paket med vårrulledeg, 22 cm

350 g

fläsksida, skuren i 2,5 cm tärningar

1/2 (280 g)

grönkål eller savoykål

2

morötter, skalade

1 msk

ostronsås

1 msk

vitt strösocker

2 msk

sojasås

1 tsk

sesamolja

1 tsk

koshersalt

200 g

mungböngroddar

50 g

gräslök, finhackad

1,5 tsk

vitpeppar

1 tsk

majsstärkelse

1 msk

vatten

för stekning

olja

Steg för steg

  1. Detta recept räcker till cirka 30 vårrullar.

  2. Ta bort kärnan från kålen och skär den i 5 cm klyftor. Fäst den vändbara rivskivan på matberedaren i det högsta läget. Stäng och lås toppen, tryck på hastighet 2 och använd mataren för att strimla kålen. Gör sedan samma sak med moroten. (Om nödvändigt, halvera morötterna på längden så att de passar. Tvinga inte in något genom att använda mataren.) Lägg över blandningen från arbetsskålen till en stor skål. Ställ åt sidan.

  3. Fäst kniven med fyra blad på matberedaren. Tillsätt det tärnade fläskköttet i skålen, lås locket och pulsera för att hacka köttet. Fortsätt pulsera tills fläskköttet är finhackat.

  4. Hetta upp en wok och tillsätt en 1 matsked olja. Tillsätt fläskfärsen i den varma pannan och fräs i 1 minut. Tillsätt kål och morot och blanda, tillsätt sedan ostronsås, sojasås, socker, sesamolja och salt i pannan och rör om för att blanda. Fortsätt att steka i några minuter tills vätskan nästan har kokats bort, tillsätt sedan böngroddar och låt dem mjukna innan du lägger i gräslöken. Smaka av och justera kryddningen. Ta bort från värmen.

  5. Separera arken av vårrulledegen och täck dem med en fuktig pappershandduk för att förhindra att de torkas ut. Gör en vårrulle genom att lägga ett ark av vårrulledegen på en ren arbetsyta framför dig. Den ska se ut som en diamant med ett hörn som pekar direkt mot dig. Lägg cirka 1 ½–2 matskedar fyllning 2 cm från det nedre hörnet av degen och sprid fyllningen till en jämn horisontell linje. (Lämna 2 cm utrymme mellan fyllningen och arkets kant.) Vik hörnet närmast dig upp över fyllningen och vik sedan vänster och höger hörn över fyllningen. Fortsätt rulla rullen bort från dig själv och rulla så hårt som möjligt för att se till att fyllningen stannar kvar. När den är helt ihoprullad, doppa fingret i vätskan och fukta alla kanter på arket för att försegla det. Lägg vårrullarna åt sidan allteftersom och täck dem med plast för att förhindra att de torkar ur.

  6. Tillsätt 8 cm olja i en ren wokpanna för att fritera vårrullarna och värm till cirka 190 °C. När oljan är varm nog släpper du försiktigt ner några vårrullar i taget och fritera tills utsidan är gyllenbrun. Håll ett öga på värmen och justera vid behov för att bibehålla rätt temperatur för alla omgångar vårrullar. Lägg över vårrullarna på en tallrik täckt med hushållspapper.

  7. Servera vårrullarna omedelbart med valfri sås.

  8. Tips: För dippsås: 1 del sojasås, 1 del risvinäger, lite chili crisp-sås och några sesamfrön. Blanda väl.