Tranbärssås med ugnsbakad camembert
Den här krämiga osträtten är en perfekt aptitretare och även fenomenal som förrätt.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2
apelsiner
50 g
strösocker
100 g
färska tranbär
1
camembert-ost
3 kvistar
rosmarin
Steg för steg
Halvera apelsinerna och pressa juicen i en liten kastrull. Tillsätt sockret och låt sjuda på medelvärme.
Tillsätt tranbären och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills tranbären har spruckit.
Häll tranbären i blenderkannan. Blanda på hastighet 6 i 2 minuter.
Ta av plasten på Camembert-osten och lägg tillbaka den i förpackningen.
Gör några snitt på ovansidan och stick in rosmarinkvistar.
Grädda Camembert-osten i 15 minuter i förvärmd ugn på 200 °C.
Häll tranbärssåsen över den ugnsbakade Camembert-osten vid servering.