Skip the navigation

Tranbärssås med ugnsbakad camembert

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Cranberry sauce with baked Camembert

Den här krämiga osträtten är en perfekt aptitretare och även fenomenal som förrätt.

Duration
Totalt35min
Förberedelser20min
Tillagning15min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

2

apelsiner 

50 g

strösocker

100 g

färska tranbär

1

camembert-ost

3 kvistar

rosmarin

Steg för steg

  1. Halvera apelsinerna och pressa juicen i en liten kastrull. Tillsätt sockret och låt sjuda på medelvärme.

  2. Tillsätt tranbären och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills tranbären har spruckit.

  3. Häll tranbären i blenderkannan. Blanda på hastighet 6 i 2 minuter.

  4. Ta av plasten på Camembert-osten och lägg tillbaka den i förpackningen. 

  5. Gör några snitt på ovansidan och stick in rosmarinkvistar. 

  6. Grädda Camembert-osten i 15 minuter i förvärmd ugn på 200 °C. 

  7. Häll tranbärssåsen över den ugnsbakade Camembert-osten vid servering.