Tortilla de patatas
Den här traditionella spanska maträtten lockar fram soliga minnen på ett ögonblick.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
potatis
1/2
lök
66 g
olivolja
2
ägg
1/3 tsk
salt
Steg för steg
Fäst matberedaren med rivningsskivan på köksmaskinen. Tryck igenom löken på hastighet 6.
Skala potatisen. Sätt i skivningsskivan i matberedaren och skiva potatisen på hastighet 6.
Värm olivoljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek den tills den är mjuk och något karamelliserad. Lägg potatisen i stekpannan och stek i 10 minuter tills den är genomstekt.
Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och varm potatis och blanda försiktigt ihop allt. Täck med en handduk och låt stå i ungefär 10 minuter.
Häll över blandningen i en liten stekpanna.
Stek på medelhög värme tills sidorna och ovansidan precis har stelnat och basen är lätt gyllenbrun. Vänd tortillan med en stor stekspade.
Stek den andra sidan i 3-4 minuter eller tills den är gyllenbrun överallt och precis är genomstekt. Lägg den försiktigt på en tallrik för servering.