Tortilla de patatas
Den här traditionella spanska maträtten lockar fram soliga minnen på ett ögonblick.
Tortilla de patatas
Den här traditionella spanska maträtten lockar fram soliga minnen på ett ögonblick.
Redskap
Ingredienser
1 potatis
1/2 lök
66 g olivolja
2 ägg
1/3 tsk salt
Steg för steg
Fäst matberedaren med rivningsskivan på köksmaskinen. Tryck igenom löken på hastighet 6.
Skala potatisen. Sätt i skivningsskivan i matberedaren och skiva potatisen på hastighet 6.
Värm olivoljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek den tills den är mjuk och något karamelliserad. Lägg potatisen i stekpannan och stek i 10 minuter tills den är genomstekt.
Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och varm potatis och blanda försiktigt ihop allt. Täck med en handduk och låt stå i ungefär 10 minuter.
Häll över blandningen i en liten stekpanna.
Stek på medelhög värme tills sidorna och ovansidan precis har stelnat och basen är lätt gyllenbrun. Vänd tortillan med en stor stekspade.
Stek den andra sidan i 3-4 minuter eller tills den är gyllenbrun överallt och precis är genomstekt. Lägg den försiktigt på en tallrik för servering.