Skip the navigation

Tomatillo-salsa

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
tomatillosalsa wallpaper

Tomatillo-salsa görs ofta i en blender eller matberedare. När du använder köttkvarnsdelen sparar du inte bara tid på att hacka, du får även en fräsch salsa med struktur som passar perfekt till att toppa kyckling- eller fläsktacos eller enchiladas med. Eller servera den bara med tortillachips.

Duration
Totalt20min
Förberedelser15min
Tillagning5min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

450 g

färska tomatillos, skalade, halverade

1/2

medelstor silverlök, delad i fyra

3 kryddnejlika

vitlök

1-2

serranopeppar, halverad på längden

15 g

korianderblad och -stjälkar

1 1/2 tsk

fint havssalt

3/4 tsk

spiskummin

2 tsk

färsk limesaft

2 tsk

vegetabilisk olja

Steg för steg

  1. Placera ett ugnsgaller högt upp i ugnen, cirka 10 cm från värmeelementet. Slå på grillfunktionen. Smörj en bakplåt med olja och ställ åt sidan.

  2. Lägg tomatillosen med den skurna sidan nedåt på den smorda bakplåten. Lägg lökbitarna i ett lager. Lägg vitlök och paprika med den skurna sidan nedåt på bakplåten. Grilla tills grönsakerna får färg. Vänd vitlöken om det behövs för att förhindra att den bränns. Ställ åt sidan och låt svalna i 10 minuter.

  3. Fäst köttkvarnsdelen med den grova malningsskivan på köksmaskinen. Placera skålen till köksmaskinen under kvarnen för att fånga upp grönsakerna. Lägg alla grillade grönsaker och koriander på det stora matarbordet. Vrid köksmaskinen till hastighet 4 och mata in grönsakerna genom kvarnen med hjälp av mataren. Rör i salt och spiskummin. Häll över i en serveringsskål och servera direkt eller förvara i en täckt behållare i kylskåpet i upp till 2 dagar.

  4. Tillaga korven: Värm en stor stekpanna eller en gjutjärnspanna på medelvärme, tillsätt 1 msk olivolja och bryn korvarna på alla sidor. Sänk värmen och tillaga i 10–15 minuter tills de är genomstekta.