Tomatillo och pico de gallo med tomat
Lyxa till din pico de gallo genom att lägga till lite färsk och kryddig tomatillo. Den här salsan är uppfriskande, kryddig och perfekt att servera med tortillachips.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2-3
tomatillo
2-3
plommontomater
20 g
torkad judasöra
230 g
rödlök
1
ingefära, skalad
1
grön jalapeñopeppar, halverad och urkärnad
1 kryddnejlika
vitlök, finhackad
2 msk
färsk limesaft
1 msk
olivolja
1 msk
hackade korianderblad
1 tsk
hackade myntablad
1/2 tsk
salt
Steg för steg
Fäst matberedaren med tärningsskivan och tärningskniven på köksmaskinen. Skär tomatillos, tomater, rödlök och jalapeño i bitar som passar matningsröret. Placera skålen under matberedaren, vrid till hastighet 4 på köksmaskinen och tärna grönsakerna.
Tillsätt resterande ingredienser till grönsakerna och blanda väl. Kyl i 30 minuter för att blanda smakerna. Servera med tortillachips eller som ett tillbehör till fisk och kött.