Skip the navigation

Tomat- och basilikasorbet

KitchenAid Chef

En överraskande sorbet som serveras som aptitretare tillsammans med bruschetta och mozzarella.

Import-Recipe - Tomato basil sorbet

Tomat- och basilikasorbet

KitchenAid Chef

En överraskande sorbet som serveras som aptitretare tillsammans med bruschetta och mozzarella.

Redskap

StandMixer
Blender
IceCreamMaker
Förberedelser
45min
Tillagning
10min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

4 tsk vatten

300 ml socker

180 g basilikablad

75 ml tomater

500 g tomatjuice

1 msk honung

1 citron

1 tsk salt

Steg för steg

  1. Lägg vatten, socker och basilikablad i en kastrull. Låt sjuda i 10 minuter. Sila och låt svalna.

  2. Gör grunda snitt i botten av tomaterna och lägg ner dem i kokande vatten i 20 sekunder. Lägg över i ett isbad och dra av skalen.

  3. Ta bort fröna från tomaterna och skär i stora bitar. Lägg i blenderkannan. Tillsätt 100 ml tomatjuice, honung, salt, citronsaft och basilikasirap.

  4. Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.

  5. Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Ställ in köksmaskinen på hastigheten STIR och häll den kalla tomatsorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  6. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).

  7. Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.