Tomat- och basilikasorbet
En överraskande sorbet som serveras som aptitretare tillsammans med bruschetta och mozzarella.
Tomat- och basilikasorbet
En överraskande sorbet som serveras som aptitretare tillsammans med bruschetta och mozzarella.
Redskap
Ingredienser
4 tsk vatten
300 ml socker
180 g basilikablad
75 ml tomater
500 g tomatjuice
1 msk honung
1 citron
1 tsk salt
Steg för steg
Lägg vatten, socker och basilikablad i en kastrull. Låt sjuda i 10 minuter. Sila och låt svalna.
Gör grunda snitt i botten av tomaterna och lägg ner dem i kokande vatten i 20 sekunder. Lägg över i ett isbad och dra av skalen.
Ta bort fröna från tomaterna och skär i stora bitar. Lägg i blenderkannan. Tillsätt 100 ml tomatjuice, honung, salt, citronsaft och basilikasirap.
Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.
Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Ställ in köksmaskinen på hastigheten STIR och häll den kalla tomatsorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).
Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.