Toast med kronärtskocka och ost
Unna dig en riktigt god toast med kronärtskocka där smält ost kompletterar den karakteristiska smaken av kronärtskocka perfekt.
Redskap
Ingredienser
Portioner
250 g
kronärtskockshjärtan
50 g
färsk spenat
1.5 tsk
salt
1 tsk
peppar
2
vitlöksklyftor
240 g
Racletteost (eller annan schweizisk smältost)
80 g
Parmesan
2 msk
honung
1/5 tsk
chiliflingor
6
pitabröd
Steg för steg
Lägg kronärtskocka, spenat, salt, peppar och vitlök i matberedaren. Pulsera 3–5 gånger tills det är grovhackat. Tillsätt racletteost, parmesan, honung och chiliflingor. Mixa på hastighet 2 tills blandningen ser enhetlig ut.
Skär pitabröden längs mitten i två halvor. Fördela blandningen över bröden. Grilla i en stekpanna på medelvärme i 3 minuter på varje sida, tills brödet är gyllenbrunt och osten har smält.