Skip the navigation

Tiramisu med matcha i glas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Matcha tiramisu cup

Skäm bort dig själv med en härlig blandning av japansk tradition och italiensk stil med de här glasen fyllda med tiramisu och matcha.

Duration
Totalt5h20
Förberedelser30min
Inställning4h40
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

2 tsk

matchapulver, siktat

300 ml

vatten

100 g

strösocker

6

äggulor

500 g

mascarpone

400 ml

vispgrädde

54

savoiardikex

Steg för steg

  1. Värm vattnet till 80°C. Sila matchapulvret i en liten skål för att eliminera eventuella klumpar. Tillsätt ca 2 msk vatten i matchan och vispa tills en jämn massa utan klumpar bildas. Tillsätt gradvis återstående vatten medan du vispar kontinuerligt tills matchamassan är väl blandad med vattnet. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

  2. Blanda strösocker och äggulor i en värmebeständig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och se till att botten på skålen inte kommer i kontakt med vattnet. Vispa äggulor och socker kraftigt medan skålen befinner sig över värmen. Fortsätt vispa tills blandningen blir blek, tjock och krämig, vilket tar några minuter.

  3. Lägg mascarponeosten i skålen till KitchenAid-köksmaskinen och sätt fast vispen. Tillsätt sabayonen och vispa på hastighet 4 tills den är helt blandad.

  4. Vispa vispgrädden på hastighet 10 i en separat skål till KitchenAid-köksmaskinen tills hårda toppar bildas. Vänd ned grädden i mascarponeblandningen.

  5. Ställ sex glas på arbetsytan. Doppa varje savoiardikex snabbt i den tillredda matchan och se till att inte doppa dem för mycket. Du kan behöva skära till savoiardikexen så att de passar bra i glasen. Placera ett lager doppade savoiardikex i botten av varje glas, med tre savoiardikex per lager.

  6. Lägg den förberedda tiramisu-grädden i en spritspåse med runt munstycke. Spritsa ett lager av den förberedda tiramisugrädden över savoiardikexen så att de täcks helt och hållet. Upprepa proceduren och lägg ytterligare ett lager doppade savoiardikex följt av ett spritsat lager grädde tills du har tre lager av vardera. Avsluta med ett lager grädde högst upp.

  7. Ställ glasen i kylskåpet och låt dem stå i minst 4 timmar. Innan du serverar dem avslutar du genom att pudra ett lager matchapulver över det översta lagret grädde.