Timjankaka med olivolja
Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.
Timjankaka med olivolja
Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.
Redskap
Ingredienser
200 g strösocker
10 kvistar timjan
1 tsk salt
1 citron
4 ägg
200 ml olivolja
50 ml mjölk
270 g vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
Steg för steg
Lägg strösocker, timjanblad och rivet citronskal i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 2 tills sockret har samma konsistens som våt sand. Tillsätt äggen och arbeta in dem.
Tillsätt olivolja och mjölk och arbeta in helt.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda tills de torra ingredienserna nätt och jämnt har blandats ihop med de våta. Häll smeten i en kakform med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 175 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.