Timjankaka med olivolja
Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.
Redskap
Ingredienser
Portioner
200 g
strösocker
10 kvistar
timjan
1 tsk
salt
1
citron
4
ägg
200 ml
olivolja
50 ml
mjölk
270 g
vetemjöl
3/4 tsk
bikarbonat
1,5 tsk
bakpulver
Steg för steg
Lägg strösocker, timjanblad och rivet citronskal i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 2 tills sockret har samma konsistens som våt sand. Tillsätt äggen och arbeta in dem.
Tillsätt olivolja och mjölk och arbeta in helt.
Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda tills de torra ingredienserna nätt och jämnt har blandats ihop med de våta. Häll smeten i en kakform med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 175 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.