Skip the navigation

Timjankaka med olivolja

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
oliveoilthymecake_thumbnail.jpg

Den här kakan kombinerar sött och salt och passar perfekt som mellanmål.

Duration
Totalt55min
Förberedelser15min
Tillagning40min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

200 g

strösocker

10 kvistar

timjan

1 tsk

salt

1

citron

4

ägg

200 ml

olivolja

50 ml

mjölk

270 g

vetemjöl

3/4 tsk

bikarbonat

1,5 tsk

bakpulver

Steg för steg

  1. Lägg strösocker, timjanblad och rivet citronskal i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Mixa på hastighet 2 tills sockret har samma konsistens som våt sand. Tillsätt äggen och arbeta in dem.

  2. Tillsätt olivolja och mjölk och arbeta in helt.

  3. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver. Blanda tills de torra ingredienserna nätt och jämnt har blandats ihop med de våta. Häll smeten i en kakform med bakplåtspapper och grädda i 40 minuter i förvärmd ugn på 175 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.