Skip the navigation

Terrin på öring och sjötunga med basilikasås

KitchenAid Chef

När det är dags för en klassiker är fiskterriner fantastiska: enkla att göra men med det där lilla extra som gläder alla matälskare.

Import-Recipe - Trout and sole terrine with basil sauce

Terrin på öring och sjötunga med basilikasås

KitchenAid Chef

När det är dags för en klassiker är fiskterriner fantastiska: enkla att göra men med det där lilla extra som gläder alla matälskare.

Redskap

StandMixer
MeatGrinder
Förberedelser
30min
Tillagning
35min
Totalt
1h5
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

100 g skinnad öringfilé

150 g sjötungsfiléer

50 g vispgrädde

10 g gräslök

1 msk majonnäs

1 tsk yoghurt

5 g basilika

salt

peppar

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Skär öringfiléerna i strimlor, sätt köksmaskinen på hastighet 3. Kör öringfiléerna genom matarröret för att mala dem fint.

  3. Tillsätt grädde och hackad gräslök till öringen, salt och peppar.

  4. Smörj en liten fyrkantig form och klä den med sjötungsfiléerna.

  5. Fyll med öringsfyllningen och böj ändarna av sjötungsfiléerna över för att täcka den.

  6. Baka terrinen i ungen på 170°C i 35 minuter.


  7. Förbered basilikasåsen: blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika i en skål.

  8. Servera varm eller kall med basilikasåsen.

  9. I större portioner på en bädd av sallad kan den här rätten enkelt bli en somrig huvudrätt.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis brödskål!

Gratis brödskål (värde 2099 SEK) när du köper en köksmaskin - Artisan by You