Skip the navigation

Terrin på öring och sjötunga med basilikasås

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Trout and sole terrine with basil sauce

När det är dags för en klassiker är fiskterriner fantastiska: enkla att göra men med det där lilla extra som gläder alla matälskare.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser30min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

100 g

skinnad öringfilé

150 g

sjötungsfiléer

50 g

vispgrädde

10 g

gräslök

1 msk

majonnäs

1 tsk

yoghurt

5 g

basilika

salt

peppar

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Skär öringfiléerna i strimlor, sätt köksmaskinen på hastighet 3. Kör öringfiléerna genom matarröret för att mala dem fint.

  3. Tillsätt grädde och hackad gräslök till öringen, salt och peppar.

  4. Smörj en liten fyrkantig form och klä den med sjötungsfiléerna.

  5. Fyll med öringsfyllningen och böj ändarna av sjötungsfiléerna över för att täcka den.

  6. Baka terrinen i ungen på 170°C i 35 minuter.


  7. Förbered basilikasåsen: blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika i en skål.

  8. Servera varm eller kall med basilikasåsen.

  9. I större portioner på en bädd av sallad kan den här rätten enkelt bli en somrig huvudrätt.