Terrin på öring och sjötunga med basilikasås
När det är dags för en klassiker är fiskterriner fantastiska: enkla att göra men med det där lilla extra som gläder alla matälskare.
Terrin på öring och sjötunga med basilikasås
När det är dags för en klassiker är fiskterriner fantastiska: enkla att göra men med det där lilla extra som gläder alla matälskare.
Redskap
Ingredienser
100 g skinnad öringfilé
150 g sjötungsfiléer
50 g vispgrädde
10 g gräslök
1 msk majonnäs
1 tsk yoghurt
5 g basilika
salt
peppar
Steg för steg
Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.
Skär öringfiléerna i strimlor, sätt köksmaskinen på hastighet 3. Kör öringfiléerna genom matarröret för att mala dem fint.
Tillsätt grädde och hackad gräslök till öringen, salt och peppar.
Smörj en liten fyrkantig form och klä den med sjötungsfiléerna.
Fyll med öringsfyllningen och böj ändarna av sjötungsfiléerna över för att täcka den.
Baka terrinen i ungen på 170°C i 35 minuter.
Förbered basilikasåsen: blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika i en skål.
Servera varm eller kall med basilikasåsen.
I större portioner på en bädd av sallad kan den här rätten enkelt bli en somrig huvudrätt.