Te med äpple och ringblomma
En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.
Redskap
Ingredienser
Portioner
2
äpplen
150 g
färsk ingefära
6 msk
ringblomsblad
6 msk
löst rooiboste
6
kanelstänger
Steg för steg
Börja med att tvätta äpplena noggrant för få ta bort smuts och skräp. Skär äpplena i tunna, jämna skivor med en vass kniv. Använd en grönsaksskalare eller en sked för att skala bort skalet från ingefäran. Med en vass kniv skär du den skalade ingefäran i tunna skivor.
Lägg äppelskivorna och ingefäran jämnt på torkstället. Torka i 1,5 timme, ta bort ingefäran och fortsätt att torka äpplena i 2,5 timmar till. Du kan även använda köpta torkade ingefärsbitar och äpplen.
Skär de torkade äpplena i små bitar men lägg sex skivor åt sidan. Blanda äppelbitar, ringblomsblad, rooiboste och torkad ingefära.
Tillsätt 1,5 l vatten i din KitchenAid-vattenkokare och ställ in temperaturen på 100 °C. Lägg teblandningen i en tekula eller en tesil och placera i glasen. När vattnet når önskad temperatur häller du upp det i ett glas. Lägg en kanelstång i teet för extra smak. Låt dra i 5 minuter. Avsluta med en skiva torkat äpple.