Skip the navigation

Te med äpple och ringblomma

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Marigold apple tea

En härlig blandning med äpple och ringblomma, perfekt för mysiga vinterkvällar.

Duration
Totalt4h20
Förberedelser20min
Tillagning4h

Redskap

KettleKettle

Ingredienser

Portioner

2

äpplen

150 g

färsk ingefära

6 msk

ringblomsblad

6 msk

löst rooiboste

6

kanelstänger

Steg för steg

  1. Börja med att tvätta äpplena noggrant för få ta bort smuts och skräp. Skär äpplena i tunna, jämna skivor med en vass kniv. Använd en grönsaksskalare eller en sked för att skala bort skalet från ingefäran. Med en vass kniv skär du den skalade ingefäran i tunna skivor.

  2. Lägg äppelskivorna och ingefäran jämnt på torkstället. Torka i 1,5 timme, ta bort ingefäran och fortsätt att torka äpplena i 2,5 timmar till. Du kan även använda köpta torkade ingefärsbitar och äpplen.

  3. Skär de torkade äpplena i små bitar men lägg sex skivor åt sidan. Blanda äppelbitar, ringblomsblad, rooiboste och torkad ingefära.

  4. Tillsätt 1,5 l vatten i din KitchenAid-vattenkokare och ställ in temperaturen på 100 °C. Lägg teblandningen i en tekula eller en tesil och placera i glasen. När vattnet når önskad temperatur häller du upp det i ett glas. Lägg en kanelstång i teet för extra smak. Låt dra i 5 minuter. Avsluta med en skiva torkat äpple.