Skip the navigation
Taquitos

Taquitos

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
taquitos_thumbnail.jpg

Det är inte en taco och det är inte en burrito, men det är utsökt. Dessa ostiga taquitos kombinerar det bästa av två världar.

Duration
Totalt3h45
Förberedelser30min
Tillagning3h15

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

1 kg

nötkött

1 msk

salt

1 msk

peppar

1/2 msk

paprikapulver

1/4 tsk

torkad oregano

1

lök, hackad

4

vitlöksklyftor, skivade

150 ml

apelsinjuice

200 g

krossade tomater

150 ml

köttbuljong

1/4 msk

lökpulver

1 tsk

kanel

1 tsk

muskot

1 tsk

spiskummin

100 ml

vatten

150 g

manchegoost, riven

150 g

cheddarost, riven

2 msk

neutral olja, till pensling

Steg för steg

  1. Krydda köttet med salt, peppar, paprika och oregano. Värm 3 matskedar olivolja i en tjockbottnad kastrull. Bryn köttet på alla sidor. Stek det i två omgångar om kastrullen är för liten.

  2. Värm upp den återstående oljan och fräs löken och vitlöken. Tillsätt apelsinjuice, krossade tomater, köttbuljong, kryddor och vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan, täck med lock och låt sjuda försiktigt i 2,5 timme. Ta bort locket och låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Köttet ska falla isär lätt.

  3. Lägg köttet i skålen till köksmaskinen och sätt fast degblandaren. Kör på hastighet 2 tills köttet har strimlats. Tillsätt några matskedar av såsen från kastrullen till köttet om du vill ha det lite saftigare.

  4. Fyll tortillabröden med strimlat kött och ost, rulla ihop och pensla utsidan lätt med neutral olja. Grädda 15 minuter i 215 °C. Servera med exempelvis picklad rödlök, gräddfil, avokado, grillad majs eller koriander.