Tandoorimarinerad kyckling
Så här gör man autentisk grillad tandoorikyckling.
Redskap
Ingredienser
270 g
yoghurt
5
vitlöksklyftor
4 cm
ingefära
1/2
schalottenlök
1/2
liten chilipeppar
1 msk
citronsaft
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
mangopulver
1 tsk
korianderpulver
1 msk
garam masala-pulver
1 tsk
salt
1 droppe
röd livsmedelsfärg
6
kycklingklubbor
Steg för steg
Detta recept räcker till 6 kycklingklubbor.
Skala schalottenlöken och skär i bitar. Skala och skiva ingefära.
Lägg alla ingredienser utom kycklingklubborna i matberedarens kanna. Sätt på hastighet 2 och pulsera tills den är slät.
Gör två snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Detta gör att kycklingen absorberar smakerna bättre. Lägg kycklingklubborna i en skål och tillsätt marinaden. Vänd runt kycklingen tills den är täckt. Täck över och ställ in i kylen för att marinera i 24 timmar.
Värm upp grillen till medelhög värme. Torka bort det mesta av den överflödiga marinaden från kycklingklubborna. Grilla kycklingen på direkt värme i 10 minuter. Vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Kontrollera kycklingen och vänd igen om det behövs i ytterligare 10 minuter. Servera varma.