Skip the navigation

Tandoorimarinerad kyckling

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
tandoorimarinatedchicken thumbnail

Så här gör man autentisk grillad tandoorikyckling.

Duration
Totalt12h35
Förberedelser10min
Tillagning25min
Vila12h

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

270 g

yoghurt

5

vitlöksklyftor

4 cm

ingefära

1/2

schalottenlök

1/2

liten chilipeppar

1 msk

citronsaft

1 tsk

malen spiskummin

1 tsk

mangopulver

1 tsk

korianderpulver

1 msk

garam masala-pulver

1 tsk

salt

1 droppe

röd livsmedelsfärg

6

kycklingklubbor

Steg för steg

  1. Detta recept räcker till 6 kycklingklubbor.

  2. Skala schalottenlöken och skär i bitar. Skala och skiva ingefära.

  3. Lägg alla ingredienser utom kycklingklubborna i matberedarens kanna. Sätt på hastighet 2 och pulsera tills den är slät.

  4. Gör två snitt i skinnet på varje kycklingklubba. Detta gör att kycklingen absorberar smakerna bättre. Lägg kycklingklubborna i en skål och tillsätt marinaden. Vänd runt kycklingen tills den är täckt. Täck över och ställ in i kylen för att marinera i 24 timmar.

  5. Värm upp grillen till medelhög värme. Torka bort det mesta av den överflödiga marinaden från kycklingklubborna. Grilla kycklingen på direkt värme i 10 minuter. Vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Kontrollera kycklingen och vänd igen om det behövs i ytterligare 10 minuter. Servera varma.