Tahiniswirl chokladbrownie
Njut av varje steg i Tahini Swirl Choklad Brownie-receptet med vår Artisan K400 Blender. Med vitrostad sesam och en aning espresso ger det ett imponerande resultat.
Tahiniswirl chokladbrownie
Njut av varje steg i Tahini Swirl Choklad Brownie-receptet med vår Artisan K400 Blender. Med vitrostad sesam och en aning espresso ger det ett imponerande resultat.
Redskap
Ingredienser
220 g smör
320 g mörk choklad
150 g strösocker
200 g farinsocker
4 ägg (rumstemperatur)
1 msk vaniljextrakt
4 msk mjölk
1 (40ml) espresso
200 g vetemjöl
50 g kakaopulver
1,5 tsk salt
180 g vita rostade sesamfrön
90 ml neutral olja
Steg för steg
Tillsätt 180 g vita rostade sesamfrön, en ½ tesked salt och 90 ml neutral olja i mixern. Blanda i minst 1 minut på hastighet 3, skrapa ner sidorna och tillsätt olja vid behov.
Öka långsamt till hastighet 4 tills tahinin är helt slät.
Skär 220 g osaltat kallt smör i kuber och lägg tillsammans med 320 g mörk choklad över en dubbelpanna. Rör om tills allt har smält ihop.
Tillsätt 150 g strösocker till smält choklad och rör om tills sockret är upplöst. Låt svalna.
Överför chokladblandningen till blandarens kanna. Tillsätt 200 g mjöl, 50 g osötat kakaopulver, 1 tsk salt, 4 ägg, 4 msk mjölk, 1 espresso (40 ml), 1 msk vaniljextrakt och 3 msk nygjord tahini. Blanda på hastighet 4 tills smeten är väl blandad.
Täck en fyrkantig bakplåt (26 cm x 26 cm) med bakpapper. Häll i kaksmeten.
Lägg till klickar av tahini till brownie smeten och "virvla" med den slöa sidan av en smörkniv.
Baka kakan i 30-35 minuter i en 180 ° C förvärmd ugn. Låt det svalna helt innan du skär.
När kakan har svalnat helt, skär den tre gånger horisontellt och tre gånger vertikalt för att få 9 extra generösa, klibbiga skivor. Strö över lite krispigt havssalt eller ringla med extra krämig tahini.