Skip the navigation

Tahiniswirl chokladbrownie

KitchenAid Chef

Njut av varje steg i Tahini Swirl Choklad Brownie-receptet med vår Artisan K400 Blender. Med vitrostad sesam och en aning espresso ger det ett imponerande resultat.

Import-Recipe - Tahini Swirl Chocolate Brownie

Tahiniswirl chokladbrownie

KitchenAid Chef

Njut av varje steg i Tahini Swirl Choklad Brownie-receptet med vår Artisan K400 Blender. Med vitrostad sesam och en aning espresso ger det ett imponerande resultat.

Redskap

Blender
Förberedelser
30min
Tillagning
35min
Totalt
1h5
Portioner
8
Svårighet
Medel

Ingredienser

220 g smör

320 g mörk choklad

150 g strösocker

200 g farinsocker

4 ägg (rumstemperatur)

1 msk vaniljextrakt

4 msk mjölk

1 (40ml) espresso

200 g vetemjöl

50 g kakaopulver

1,5 tsk salt

180 g vita rostade sesamfrön

90 ml neutral olja

Steg för steg

  1. Tillsätt 180 g vita rostade sesamfrön, en ½ tesked salt och 90 ml neutral olja i mixern. Blanda i minst 1 minut på hastighet 3, skrapa ner sidorna och tillsätt olja vid behov.

  2. Öka långsamt till hastighet 4 tills tahinin är helt slät.

  3. Skär 220 g osaltat kallt smör i kuber och lägg tillsammans med 320 g mörk choklad över en dubbelpanna. Rör om tills allt har smält ihop.

  4. Tillsätt 150 g strösocker till smält choklad och rör om tills sockret är upplöst. Låt svalna.

  5. Överför chokladblandningen till blandarens kanna. Tillsätt 200 g mjöl, 50 g osötat kakaopulver, 1 tsk salt, 4 ägg, 4 msk mjölk, 1 espresso (40 ml), 1 msk vaniljextrakt och 3 msk nygjord tahini. Blanda på hastighet 4 tills smeten är väl blandad.

  6. Täck en fyrkantig bakplåt (26 cm x 26 cm) med bakpapper. Häll i kaksmeten.

  7. Lägg till klickar av tahini till brownie smeten och "virvla" med den slöa sidan av en smörkniv.

  8. Baka kakan i 30-35 minuter i en 180 ° C förvärmd ugn. Låt det svalna helt innan du skär.

  9. När kakan har svalnat helt, skär den tre gånger horisontellt och tre gånger vertikalt för att få 9 extra generösa, klibbiga skivor. Strö över lite krispigt havssalt eller ringla med extra krämig tahini.