Skip the navigation

Svinnfri blomkålsbowl

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
nowastecauliflowerbowl thumbnail

Ett hållbart och gott recept som skapar en smakrik måltid av alla delar av blomkålen!

Duration
Totalt30min
Förberedelser10min
Tillagning20min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

1

ekologisk blomkål

1

rödpeppar

1 msk

olivolja

1 tsk

peppar

2 msk

solrosolja

1/4 tsk

salt

1/4 tsk

svartpeppar

2

vitlöksklyftor

100 g

edamamebönor

1 tsk

sesamfrön (till garnering)

Steg för steg

  1. Det här receptet blir 2 portioner i matberedaren.

  2. Skär av bladen från blomkålshuvudet och lägg dem åt sidan för senare användning.

  3. Tvätta blomkålen och ta bort buketterna från blomkålshuvudet. Kasta inte bort stammen. Lägg buketterna i KitchenAid-matberedaren och pulsera några gånger tills de får en risliknande textur. Överbearbeta inte; vi vill behålla lite textur.

  4. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt blomkålsriset i stekpannan och tillaga i ca 5 minuter, rör om då och då.

  5. Under tiden skär du blomkålsstammen i små stavar. Lämna eventuella små blad som de är. Om det finns blad med stora stjälkar kan du ta bort bladen från stjälkarna och skära stjälkarna i bitar eller stavar. Värm solrosoljan i en wokpanna på hög värme. Lägg i alla blomkålsstavar i wokpannan och stek i några minuter tills de blir mjuka. Tillsätt blomkålsbladen och röd paprika till wokpannan. Fortsätt steka och rör om i ytterligare 2–3 minuter tills grönsakerna är något mjuka.

  6. Tillsätt vitlök och krydda med salt och svartpeppar. Stek i ytterligare en minut så att smakerna får blomma ut.

  7. Servera blomkålsriset med de stekta grönsakerna. Tillsätt edamamebönor och toppa med sesamfrön.