Skip the navigation

Svampsås

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Mushroom gravy

Smakrik svampsås som är enkel att tillaga. Avnjut tillsammans med grillade grönsaker, potatismos eller kött.

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

140 g

svamp

30 g

schalottenlök

1 msk

smör

1/4 tsk

peppar

1/4 tsk

torkad salvia

1/2 msk

sojasås

1/2 msk

lönnsirap

1/2 msk

vetemjöl

175 ml

standardmjölk

Steg för steg

  1. Skär svamparna i bitar på ca 0,5 cm. Tärna schalottenlöken.

  2. Värm upp hälften av smöret i en stor kastrull och bryn svampen. Tillsätt schalottenlök och tillaga tills de är genomskinliga.

  3. Värm upp återstående smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och vispa tills blandningen blir torr och luktar nötigt.

  4. Tillsätt mjölken till mjölblandningen och vispa tills mjölken tjocknar och täcker baksidan av en sked.

  5. Lägg svampen i blendern. Tillsätt mjölkblandningen, peppar, torkad salvia, sojasås och lönnsirap. Pulsmixa i 30 sekunder på hastighet 4.

  6. Värm upp såsen innan du serverar den.

  7. Servera med ugnsstekta grönsaker eller kött.