Skip the navigation

Surdegsbröd utan jäst

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sourdough bread without yeast

Surdegsdeg utan jäst kan kräva lite tålamod men är absolut värt det!

Duration
Totalt1h5
Förberedelser20min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

80 g

surdegskultur, aktiv

240 ml

varmt vatten

8 g

salt

400 g

vetemjöl

Steg för steg

  1. Lägg surdegskultur, salt, varmt vatten och vetemjöl i brödskålen. Fäst flatblandaren på KitchenAid-köksmaskinen och vrid till hastighet 1. Blanda kort tills det blir en ojämn deg.

  2. Stäng locket till brödskålen och låt surdegen jäsa på köksbänken i 12 timmar. Ta upp surdegen från brödskålen och lägg den försiktigt på ett mjölat underlag. Dra ut och vik degen mot mitten av degen. Vänd sedan degen och forma den till en boll.

  3. Klä insidan av locket med ett runt bakplåtspapper och lägg degen på det. Täck degen med brödskålen och låt jäsa i 3 timmar. Strö mjöl över degen och snitta brödet. Sätt brödskålen på locket och ställ in i förvärmd ugn på 230 °C. Grädda i 25 minuter. Ta sedan ut brödskålen och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills skorpan har en djup gyllenbrun färg. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.