Surdegsbröd med salladslök
Låt inte dina omatade surdegsrester gå till spillo. Var kreativ och vispa ihop några krispiga men ändå sega surdegspannkakor med salladslök.
Redskap
Ingredienser
Portioner
450 g
surdegsrest (omatad surdegsstart)
90 g
vetemjöl
60 ml
vatten
1.5 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
1.5 tsk
sesamolja
3/4 tsk
chiliflingor
5
salladslökar
30 g
gräslök
Steg för steg
Blanda den omatade surdegen, mjöl, vatten, salt, bakpulver, sesamolja och chiliflingor i skålen till en köksmaskin med visp. Hacka örterna och tillsätt dem i skålen. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Hetta upp en lätt smord stekpanna på medelvärme och stek pannkakorna i ca 1 minut på båda sidorna tills de är gyllenbruna.