Skip the navigation

Surdegsbröd med salladslök

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
sourdoughscallionpancakes thumbnail

Låt inte dina omatade surdegsrester gå till spillo. Var kreativ och vispa ihop några krispiga men ändå sega surdegspannkakor med salladslök.

Duration
Totalt15min
Förberedelser5min
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

450 g

surdegsrest (omatad surdegsstart)

90 g

vetemjöl

60 ml

vatten

1.5 tsk

salt

2 tsk

bakpulver

1.5 tsk

sesamolja

3/4 tsk

chiliflingor

5

salladslökar

30 g

gräslök

Steg för steg

  1. Blanda den omatade surdegen, mjöl, vatten, salt, bakpulver, sesamolja och chiliflingor i skålen till en köksmaskin med visp. Hacka örterna och tillsätt dem i skålen. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  2. Hetta upp en lätt smord stekpanna på medelvärme och stek pannkakorna i ca 1 minut på båda sidorna tills de är gyllenbruna.