Skip the navigation

Sufflepannkakor

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
soufflepancakes_thumbnail.jpg

De här dallriga och fluffiga pannkakorna är en riktigt succé till frukosten.

Duration
Totalt55min
Förberedelser10min
Tillagning45min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

4

äggvitor

1/4 tsk

vinsten

75 g

strösocker

2

äggulor

60 g

mjöl

1/2 tsk

bakpulver

30 ml

mjölk

Steg för steg

  1. Lägg äggvitorna i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt vinsten och vispa på hastighet 8 tills det är skummar. Tillsätt långsamt 45 g socker och blanda tills toppar formas.

  2. Lägg äggulorna i en liten skål och tillsätt resten av sockret. Vispa ihop för hand tills färgen är ljus. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk och blanda ihop.

  3. Vänd försiktigt i äggvitorna, 1/3 i taget.

  4. Värm en non-stick-stekpanna på låg värme och pensla den med lite neutral olja. Klä en rund utstickare som är cirka 5 cm hög med bakplåtspapper och lägg den på den varma stekpannan. Fyll utstickaren med pannkakssmeten. Häll 1 msk vatten i stekpannan och täck med lock. Tillaga i 7 minuter och vänd sedan försiktigt pannkakan. Tillaga i ytterligare 4 minuter.

  5. Flytta pannkakan till ett bakgaller eller ett serveringsfat och ta försiktigt bort utstickaren och bakplåtspappret. Servera omedelbart.