Sufflepannkakor
De här dallriga och fluffiga pannkakorna är en riktigt succé till frukosten.
Redskap
Ingredienser
Portioner
4
äggvitor
1/4 tsk
vinsten
75 g
strösocker
2
äggulor
60 g
mjöl
1/2 tsk
bakpulver
30 ml
mjölk
Steg för steg
Lägg äggvitorna i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt vinsten och vispa på hastighet 8 tills det är skummar. Tillsätt långsamt 45 g socker och blanda tills toppar formas.
Lägg äggulorna i en liten skål och tillsätt resten av sockret. Vispa ihop för hand tills färgen är ljus. Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk och blanda ihop.
Vänd försiktigt i äggvitorna, 1/3 i taget.
Värm en non-stick-stekpanna på låg värme och pensla den med lite neutral olja. Klä en rund utstickare som är cirka 5 cm hög med bakplåtspapper och lägg den på den varma stekpannan. Fyll utstickaren med pannkakssmeten. Häll 1 msk vatten i stekpannan och täck med lock. Tillaga i 7 minuter och vänd sedan försiktigt pannkakan. Tillaga i ytterligare 4 minuter.
Flytta pannkakan till ett bakgaller eller ett serveringsfat och ta försiktigt bort utstickaren och bakplåtspappret. Servera omedelbart.