Stir fry
Snabb och nyttig middag med färska grönsaker och en Asien-inspirerad sås.
Redskap
Ingredienser
1
lök
2
morötter
1
röd paprika
200 g
vitkål
3 msk
sojasås
1 msk
ostronsås
1 msk
sriracha
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
florsocker
ingefära, riven
2 msk
neutral olja
300 g
kokt ris, kylt
1 stjälk
salladslök
250 g
tofu, tärnad och stekt
2
pak choi
Till garnering
sesamfrön
Till garnering
salladslök, hackad
Steg för steg
Skala lök och morötter. Ställ in matberedaren utrustad med den vändbara skär-/rivskivan (rivsidan) på hastighet 2 och strimla lök, morötter, röd paprika och vitkål.
Blanda sojasås, ostronsås, sriracha, vitvinsvinäger, florsocker och ingefära i en liten skål.
Värm den neutrala oljan på medelhög värme i wokpannan. Woka grönsakerna i 2–3 minuter. Tillsätt ris och sås och rör om tills alla ingredienser har värmts upp.
Servera med tofu och grillad pak choi. Toppa med sesamfrön och salladslök.