Skip the navigation

Stir fry

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Stiry fry

Snabb och nyttig middag med färska grönsaker och en Asien-inspirerad sås.

Duration
Totalt20min
Förberedelser15min
Tillagning5min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

1

lök

2

morötter

1

röd paprika

200 g

vitkål

3 msk

sojasås

1 msk

ostronsås

1 msk

sriracha

1 msk

vitvinsvinäger

1 msk

florsocker

ingefära, riven

2 msk

neutral olja

300 g

kokt ris, kylt

1 stjälk

salladslök

250 g

tofu, tärnad och stekt

2

pak choi

Till garnering

sesamfrön

Till garnering

salladslök, hackad

Steg för steg

  1. Skala lök och morötter. Ställ in matberedaren utrustad med den vändbara skär-/rivskivan (rivsidan) på hastighet 2 och strimla lök, morötter, röd paprika och vitkål.

  2. Blanda sojasås, ostronsås, sriracha, vitvinsvinäger, florsocker och ingefära i en liten skål.

  3. Värm den neutrala oljan på medelhög värme i wokpannan. Woka grönsakerna i 2–3 minuter. Tillsätt ris och sås och rör om tills alla ingredienser har värmts upp.

  4. Servera med tofu och grillad pak choi. Toppa med sesamfrön och salladslök.