Skip the navigation

Stekta morötter med lönnsirapsglaze

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
sauteedcarrots_thumbnail.jpg

Laga den här sidorätten för att få in lite mer grönsaker i middagen.

Duration
Totalt20min
Förberedelser5min
Tillagning15min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

500 g

morötter

2 msk

olivolja

1 msk

smör

1 tsk

salt

1/2 tsk

peppar

50 ml

lönnsirap

6 kvistar

timjan

3

vitlöksklyftor

Steg för steg

  1. Skala morötterna. Mata dem genom matarröret på matberedaren med det justerbara skivningssystemet monterat.

  2. Värm olivoljan och smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt de skivade morötterna och krydda med peppar och salt. Stek i 10 minuter på medelvärme tills morötterna blir gyllenbruna i kanterna.

  3. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i pannan. Gnid timjan mellan tumme och pekfinger för att lossa så många blad från stjälken som möjligt. Tillsätt timjan i pannan. Häll i lönnsirap. Sjud på medelvärme i 10 minuter tills det går att sticka en gaffel i morötterna och sirapen har karamelliserats.