Stekta morötter med lönnsirapsglaze
Laga den här sidorätten för att få in lite mer grönsaker i middagen.
Stekta morötter med lönnsirapsglaze
Laga den här sidorätten för att få in lite mer grönsaker i middagen.
Redskap
Ingredienser
500 g morötter
2 msk olivolja
1 msk smör
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
50 ml lönnsirap
6 kvistar timjan
3 vitlöksklyftor
Steg för steg
Skala morötterna. Mata dem genom matarröret på matberedaren med det justerbara skivningssystemet monterat.
Värm olivoljan och smöret i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt de skivade morötterna och krydda med peppar och salt. Stek i 10 minuter på medelvärme tills morötterna blir gyllenbruna i kanterna.
Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i pannan. Gnid timjan mellan tumme och pekfinger för att lossa så många blad från stjälken som möjligt. Tillsätt timjan i pannan. Häll i lönnsirap. Sjud på medelvärme i 10 minuter tills det går att sticka en gaffel i morötterna och sirapen har karamelliserats.