Skip the navigation
Spritsade kakor

Spritsade kakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
spritzcookies_thumbnail.jpg

Delikata och smöriga kakor som faller sönder i munnen när du sätter tänderna i dem. Servera med chai-latte för lite julkänsla.

Duration
Totalt30min
Förberedelser15min
Tillagning15min

Redskap

COOKIE_PRESSCOOKIE_PRESS
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

185 g

rumstempererat smör

100 g

strösocker

1 tsk

vaniljextrakt

2

ägg

1

äggula

285 g

mjöl

1 tsk

bakpulver

Steg för steg

  1. Lägg i smör, strösocker och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 4 tills allt är blandat, tillsätt sedan ägg och äggula.

  2. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt salt, mjöl och bakpulver. Blanda tills det blir en mjuk deg. Låt degen vila i kylskåpet i en timme, så att degen blir fastare.

  3. Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen, välj den runda formen och mata kakdegen genom matarröret. Lägg degen på en klädd bakplåt. Skär varje remsa i snittar på 15 cm och forma till en spritsad form.

  4. Baka kakorna i 12–15 minuter i ugnen på 175 °C. Kakorna är lite mjuka när du tar ut dem men hårdnar när de kyls ner.