Spekulatius-tiramisu
En twist på en traditionell tiramisu som du bara måste prova!
Spekulatius-tiramisu
En twist på en traditionell tiramisu som du bara måste prova!
Redskap
Ingredienser
6 äggulor
250 g mascarpone
190 ml vispgrädde
200 g strösocker
20 speculaas-kakor
400 ml espresso
Steg för steg
Det här receptet är för 4 portioner.
Lägg äggulorna och hälften av sockret i en kastrull. Placera den över en annan kastrull med ångande vatten och vispa kontinuerligt i ett par minuter tills sockret har löst sig och blandningen har tjocknat. Det tar cirka 10 minuter. Låt blandningen svalna i 15 minuter.
Lägg blandningen i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt mascarpone och blanda kort på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Ställ åt sidan.
Tillsätt vispgrädde i en annan köksmaskinsskål. Vispa på hastighet 8 till mjuka toppar. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårda toppar. Tillsätt mascarponeblandningen och blanda kort på hastighet 1 tills det precis har gått ihop.
Gör 400 ml espresso med KitchenAids espressomaskin.
Lägg en sked mascarponegrädde i botten av glasen. Doppa speculaas-kakorna i kaffe och lägg på mascarponegrädden. Gör ett lager av mascarponegrädden och lägg på ännu ett lager kakor. Tillsätt grädde och ställ i kylen i minst 6 timmar för att stelna.
Toppa med krossade kakor och färska jordgubbar.