Skip the navigation

Spekulatius-tiramisu

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
speculoostiramisu thumbnail

En twist på en traditionell tiramisu som du bara måste prova!

Duration
Totalt6h30
Förberedelser20min
Tillagning10min
Vila6h

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

6

äggulor

250 g

mascarpone

190 ml

vispgrädde

200 g

strösocker

20

speculaas-kakor

400 ml

espresso

Steg för steg

  1. Det här receptet är för 4 portioner.

  2. Lägg äggulorna och hälften av sockret i en kastrull. Placera den över en annan kastrull med ångande vatten och vispa kontinuerligt i ett par minuter tills sockret har löst sig och blandningen har tjocknat. Det tar cirka 10 minuter. Låt blandningen svalna i 15 minuter.

  3. Lägg blandningen i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt mascarpone och blanda kort på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Ställ åt sidan.

  4. Tillsätt vispgrädde i en annan köksmaskinsskål. Vispa på hastighet 8 till mjuka toppar. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårda toppar. Tillsätt mascarponeblandningen och blanda kort på hastighet 1 tills det precis har gått ihop.

  5. Gör 400 ml espresso med KitchenAids espressomaskin.

  6. Lägg en sked mascarponegrädde i botten av glasen. Doppa speculaas-kakorna i kaffe och lägg på mascarponegrädden. Gör ett lager av mascarponegrädden och lägg på ännu ett lager kakor. Tillsätt grädde och ställ i kylen i minst 6 timmar för att stelna.

  7. Toppa med krossade kakor och färska jordgubbar.