Skip the navigation

Spekulatius-kakor

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
speculooscookies thumbnail

De här spekulatius-kakorna är krispiga och smakrika – de är allas favorit av en anledning!

Duration
Totalt2h
Förberedelser15min
Tillagning15min
Vila1h30

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

5 tsk

malen kanel

1 tsk

mald muskot

1 tsk

mald kryddnejlika

1/2 tsk

mald ingefära

1/4 tsk

malen kardemumma

220 g

väldigt mjukt smör

220 g

mörkbrunt socker

310 g

mjöl

1/2 tsk

salt

1 tsk

bakpulver

1

ägg

Steg för steg

  1. Receptet räcker till 40 kakor.

  2. Blanda alla kryddor i en liten skål för att göra spekulatius-kryddmixen.

  3. Lägg smör och farinsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandare av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 2 i 3 minuter.

  4. Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och 1 msk av spekulatius-kryddmixen. Blanda på hastighet 1 i 2 minuter. Tillsätt ägget and blanda tills det blir en slät deg. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 90 minuter.

  5. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut kakor med hjälp av ett kakmått. Använd mjölade kakstämplar för att skapa vackra mönster på kakorna. Tillaga i förvärmd ugn på 175 °C i 15 minuter. Kakorna är mjuka när de tas ut ur ugnen men blir hårda när de svalnar.