Skip the navigation

Sparrispaj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Asparagus quiche

Duration
Totalt1h20
Förberedelser45min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

200 g

vetemjöl

100 g

kallt smör

4 g

salt

35 g

varmt vatten (cirka 35 °c)

4

ägg

120 g

crème fraiche

200 ml

mjölk

100 g

gruyère-ost

1/4 tsk

peppar

14

grön sparris

1 msk

gräslök

2 msk

olivolja

Steg för steg

  1. Fäst sikt- och vågdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sikta mjölet. Ta bort sikt- och vågdelen från köksmaskinen. Montera degblandaren på köksmaskinen. Tillsätt smöret och hälften av saltet i skålen.  Blanda på hastighet 2 i 2 minuter. Häll i vatten gradvis och fortsätt blanda på hastighet 2 tills degen är slät. Ta bort degen från degblandaren. Forma degen till en boll och slå in den i plastfolie. Ställ i kylen i 30 minuter. 

  2. Tillsätt ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar för fyllningen i skålen på köksmaskinen med visp. Vispa på hastighet 2 i 3 minuter.

  3. Värm ugnen till 180 °C. Kavla ut degen på en mjölad yta och tryck sedan ut den i en smord rund pajform. Nagga degen med en gaffel. Strö ut gruyèreosten underst i formen. Häll fyllningen över osten. 

  4. Häll ett tunt lager med olivolja i en stor stekpanna och sätt den på medelhög värme. Lägg i sparris och stek tills den är mjuk, cirka 8 minuter. Salta. Lägg sparrisen på pajen. Strö gräslöken över pajen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.