Soppa med rostad blomkål och curry
KitchenAid Chef
Soppa med rostad blomkål och curry
Krämig, kryddig soppa med kokosmjölk.
Totalt1h10
Förberedelser10min
Tillagning1h
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
tomat
150 g
blomkål
1/8
lök
1 klyfta
vitlök
1/2 msk
olivolja
150 ml
vatten
100 ml
kokosmjölk
1/2
buljongtärning
1/2 msk
röd currypasta
1/4 tsk
gurkmeja
1 cm
färsk ingefära
1/2 msk
färsk koriander (till garnering)
Steg för steg
Halvera tomaterna. Lägg blomkålen, tomaterna, löken och vitlöken på en bakplåt. Ringla olivolja över och tillaga i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.
Häll vattnet och kokosmjölken i mixerkannan. Lägg sedan i buljongtärningen, grönsakerna, currypastan, gurkmejan och ingefäran. Sätt kannan på soppstativet och kör programmet tills det är klart.
Häll över i skålar och avsluta med lite kokosmjölk och färsk koriander.