Sommarkaka med rabarber
Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.
Redskap
Ingredienser
300 g
strösocker
165 g
smör, smält
300 g
självjäsande mjöl
3
ägg
1/4 msk
vaniljextrakt
400 g
rabarber, färska eller frysta
Steg för steg
Lägg i strösocker, smör, mjöl, ägg och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 2 tills du får en jämn deg.
Tvätta och skär rabarbern i stora bitar. Ställ in köksmaskinen på omrörningshastighet och vänd försiktigt i ¾ av den färska frukten.
Täck kakformen med fuktigt bakplåtspapper (det blir enklare att forma papperet efter formen) och häll i kaksmeten. Fördela resten av frukten över kakans yta.
Grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn med en provsticka och ta ut kakan när provstickan är torr. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering.