Skip the navigation

Sommarkaka med rabarber

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
summerfruitcake_thumbnail.jpg

Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.

Duration
Totalt45min
Förberedelser10min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

300 g

strösocker

165 g

smör, smält

300 g

självjäsande mjöl

3

ägg

1/4 msk

vaniljextrakt

400 g

rabarber, färska eller frysta

Steg för steg

  1. Lägg i strösocker, smör, mjöl, ägg och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 2 tills du får en jämn deg.

  2. Tvätta och skär rabarbern i stora bitar. Ställ in köksmaskinen på omrörningshastighet och vänd försiktigt i ¾ av den färska frukten.

  3. Täck kakformen med fuktigt bakplåtspapper (det blir enklare att forma papperet efter formen) och häll i kaksmeten. Fördela resten av frukten över kakans yta.

  4. Grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn med en provsticka och ta ut kakan när provstickan är torr. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering.