Sötpotatispannkakor
Vem älskar inte pannkakor till frukost? Tjocka och härliga sötpotatispannkakor är det perfekta sättet att börja dagen. Du kommer att älska deras delikat kryddiga smak, lätthet och fluffighet.
Sötpotatispannkakor
Vem älskar inte pannkakor till frukost? Tjocka och härliga sötpotatispannkakor är det perfekta sättet att börja dagen. Du kommer att älska deras delikat kryddiga smak, lätthet och fluffighet.
Redskap
Ingredienser
250 g sötpotatis
1 banan
120 ml kolsyrat vatten
150 ml havremjölk
100 g dinkelmjöl
1 msk chiamjöl eller -frön
1 nypa salt
1 msk oraffinerat socker eller kokossocker
Steg för steg
Skala sötpotatisen, skär dem i stora kuber och tillaga dem tills de är mjuka.
Låt rinna av och ställ åt sidan.
Skala bananen och blanda den med havremjölken.
Häll i övriga ingredienser, sätt på locket noga och blanda tills det blir jämnt.
Låt smeten vila i 20 minuter för att lösa upp eventuella klumpar och göra chiafröna effektiva.
Hetta upp lite olja i en non-stick stekpanna på medelvärme.
Smält 2 msk smör per pannkaka i 2 till 3 minuter per sida.
Upprepa med den återstående smeten.
Servera med bär, yoghurt, vaniljglass eller lönnsirap om så önskas.